asgari1105

فن سانتریفیوژ چیست

0 گؤروش
یازار:‌

 

شناخت و انتخاب اگزاست فن و فن
 

فن‌ و اگزاست فنهای مورد استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع به دو نوع تقسیم میشوند.

فن گریز از مرکز (سانتریفوژ) 
فن محوری
 

 جهت انتخاب و توصیف عملکرد فن از پارامترهای زیر استفاده می‌شود. 

 مقدار هوای جا به جا شده بر حسب (لیتر در دقیقه ، فوت مکعب در دقیقه ،  متر مکعب در ساعت)
 فشار استاتیک (SP)
 سرعت دوران – دور در دقیقه (rmp)
توان ترمزی (Bhp)
 
فن و اگزاست فن گریز از مرکز: به فن هایی اطلاق می‌شود که به وسیله نیروی گریز از مرکز (سانتریفوژ) هوا را به حرکت در می‌ آورد. در فن‌های سانتریفوژ اختلاف زاویه ورود و خروج هوا 90 درجه است.
فن‌های سانتریفوژ می‌توانند به صورت دمنده یا مکنده عمل نمایند.

 

 سه نوع عمده فن‌های سانتریفوژ عبارتند از : 

فن سانتریفوژ فوروارد (با پروانه خمیده به جلو)
فن سانتریفوژ بکوارد (با پروانه خمیده به عقب)
فن سانتریفوژ رادیال (با پروانه‌های شعاعی).
 


انواع فن سانتریفوژ


 

فن سانتریفوژ فوروارد (خمیده به جلو) دارای فشار خروجی بیشتر نسبت به فن سانتریفوژ بک وارد می‌باشد لذا به این دلیل از این فن‌ها به دلیل فشار مکش پایین اغلب در سیستم‌های دمنده استفاده می‌شود.
 

 بهترین کاربرد فن‌ سانتریفوژ فوروارد جهت ظرفیت کمتر از 20000 فوت مکعب در دقیقه و فشار استاتیک کمتر از۱.۵ اینچ ستون آب است.  
 

فن‌ های سانتریفوژ فن‌های کم صدایی هستند. از این فن‌ها نباید جهت اگزاست و خروج دود و آلودگی استفاده نمود چرا که آلودگی پره‌ها سبب نا میزانی پروانه می‌گردد. 



فن سانتریفوژ فوروارد


 

فن سانتریفوژ بک وارد (خمیده به عقب) دارای فشار خروجی کمتر نسبت به فن سانترفیوژ فوروارد می‌باشد. فن‌های سانتریفوژ بک وارد داری فشار مکش بالایی می‌باشند و اغلب در سیستم‌های مکنده مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
 

اغلب در سیستم‌های که طول کانال کشی زیاد است و فشار استاتیک بالاست جهت مکش از فن‌ سانتریفوژ بکوارد استفاده می‌گردد.
سرعت آن‌ها در یک جریان ثابت نسبت سانتریفوژ فوروارد حدود 2 برابر است. 

 


فن سانتریفوژ بکوارد


 

فن‌های پروانه شعاعی جهت سیستم‌هایی که با مواد سر و کار دارند مانند جمع آوری تکه‌های کاغذ – خاک اره و ... استفاده می‌شود. در این نوع فن‌ها ذرات کثیف از میان پره‌ها عبور داده می‌شود.
این فن‌ها دارای پروانه‌های ضخیم و سنگین می‌باشند که کمتر به مواد آلوده می‌شوند. معمولا صدای بیشتری نسبت به انواع دیگر و کمترین بازدهی را دارند. 

 



فن سانتریفوژ رادیال


 

فن با پروانه ایرفویل از نوع فن‌های گریز از مرکز بک وارد است به گونه‌ایی که کولر گازی خمیدگی در طراحی پره‌ها نیست و فقط به سمت عقب شیب دارند.
پر بازده‌ترین فن گریز از مرکز است که البته هزینه ساخت بالایی دارد. از فن گریز از مرکز با پروانه ایر فویل جهت افت فشار استاتیک بالا و حجم هوادهی بالا استفاده می‌شود. 

 



فن سانتریفوژ بکوارد ایرفویل


 

نکات مهم در طراحی فن‌ گریز از مرکز:
 

 نکات مربوط به ورودی‌ فن‌ها که می‌توانند تک ورودی (SWSI) یا دو ورودی از دو طرف (DWDI) باشند. به این فن‌ها اصطلاحاً تک پهنا و دو پهنا گفته می‌شود. 
 جهت جریان که با توجه به محل نصب و کاربری انتخاب می‌شود. به گونه‌‌ای که ناظر در سمت مکش قرار دارد و جهت را تعیین می نماید.
 
 کلاس ساخت: فن‌های گریز از مرکز بر اساس استاندارد AMCA (کنترل و جابجایی هوا) که ۴ کلاس را برای فن‌ها تعیین کرده است ساخته می‌شوند.  
 
کلاس ساخت بر اساس دبی خروجی و فشار استاتیک تعیین می‌شوند که مواردی نظیر اندازه محفظه- فن و اندازه محور و یاتاقان- الکتروموتور و سرعت فن و ... را مدل می کند.
 
 اغلب فن‌ های مورد استفاده در تهویه مطبوع کلاس ساخت ۱ یا ۲ دارند.
 
فن محوری: به فن‌هایی اطلاق می‌شود که جریان هوا موازی محور فن به حرکت در می‌‌آید و اختلاف زاویه در هوای ورودی و خروجی وجود ندارد.
انواع پرکاربرد فن‌های محوری یا آکسیال فن‌های پروانه- فن‌های لوله محوری و فن‌های پره محوری می‌باشند. 
 
فن‌های پروانه‌ای آکسیال: که دارای دو پره یا بیشتر محاسبات تاسیسات می‌باشند که معمول‌ترین مدل‌های این فن ۴ یا ۶ پروانه می‌باشد.
این فن‌ها به صورت اتصال فن و موتور مستقیم در ظرفیت‌های پایین و اتصال فن و موتور به وسیله تسمه در ظرفیت‌های بالاتر تولید می‌شوند.
 
 فن‌های پروانه‌ای آکسیال دارای قاب با انحنا به داخل هستد که در قسمت ورودی و به شکل مخروطی هستند تا بتوانند هوا را به داخل فن هدایت نمایند.
 
فن‌های پروانه‌ای برای کاربردهایی جهت حجم هوادهی بالا و فشار استاتیک کم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
فن های پروانه‌ای به دلیل این که در برابر فشار استاتیک چیلر دارای افت شدید ظرفیت و هوادهی می‌شوند به ندرت به کانال‌کشی متصل می‌شوند و کاربرد آنها اغلب به صورت سقفی- دیواری و یا جابجایی هوا در یک محیط کاربرد دارند.
 
فن آکسیال لوله‌محوری: فن لوله‌محوری همان فن پروانه‌ای است. به این تفاوت که محفظه ای به شکل لوله دارد که معمولاً دارای ۴ تا ۸ پره و در اندازه ۱۸ تا ۶۰ اینچ ساخته می‌شوند.
لوله و محفظه این فن کارایی را افزایش می‌دهد به گونه‌ای که هوا در خروجی فن حالت مارپیچی و در فاصله کمی بعد از فن به صورت مستقیم جریان می‌یابد.
این فن‌ها به صورت اتصال مستقیم به موتور که کاربرد آن جهت هوای تمیز و عاری از آلودگی است و به صورت اتصال تسمه‌ای است که جهت تخلیه اسپری‌ رنگ و تخلیه گازها و دودها استفاده می‌شود.

 
فن پره‌محوری: شبیه همان فن‌های لوله‌محوری است با این تفاوت  هوا استفاده می‌شود. این پره‌ها جریان هوا را مستقیم می‌کنند و بازدهی فن و قابلیت‌های مربوط به فشار استایتک را افزایش می‌دهد. فن‌های پره‌محور معمولاً در مسیر جریان و در طول کانال به جای فن‌ گریز از مرکز استفاده می‌شوند و صدای زیادی تولید می‌کنند معمولاً در مکان‌هایی که محدودیت فضا داریم از این فن‌ها استفاده می‌کنیم.

آردینی اوخو
جمعه 22 آذر 1398
بؤلوملر :

مخزن سمپاش تهران پلیمر یارا

0 گؤروش
یازار:‌

خصات کلی منبع ذخیره آب پلاستیکی پلیمر یارا

منبع ذخیره آب پلاستیکی پلیمر یارا Polimer Yara Storage Tank در ۱۰ مدل عمودی ، افقی ، وان ، سمپاش ، اسلیم ، بیضی ، قیفی ، زیرپله ، نیسانی و...از ظرفیت ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ لیتر تولید می شود.

منبع پلیمر یارا در چهار نوع تک لایه ،‌ دولایه ، سه لایه ، چهارلایه آنتی باکتریال مقاوم در برابر اشعه ی UV است.

منابع پلیمر یارا در تمامی سایز ها قابلیت نصب اتصالات در سایز های استاندارد را دارند.

از منبع ذخیره آب پلاستیکی پلیمریارا برای نگهداری انواع مایعات ، مواد بهداشتی ، شیمیایی و نفتی با قابلیت استفاده در صنایع و منازل مسکونی و تجاری و ... استفاده می شود.

از این منابع برای استفاده در مناطق آب و هوایی سرد و گرم استفاده می شود و قابلیت حمل آسان و عمر طولانی دارند.

منبع ذخیره ی پلاستیکی پلیمر یارا دارای قابلیت ضد خوردگی و حالت انعطاف پذیری است.

در هنگام خرید منبع ذخیره ی پلاستیکی پلیمر و منبع ذخیره آب یارا باید سایز و محل اتصال مورد نیاز ذکر شود و یا در محل پروژه اتصال مورد نیاز بر روی منبع سوراخکاری و نصب گردد.

 

مخزن عمودی ذخیره آب پلاستیکی پلیمر یارا

مخزن عمودی ذخیره آب پلاستیکی پلیمر یارا از ظرفیت ۵۵ لیتر تا ۲۰۰۰۰ لیتر از  قطر ۳۶ سانتی متر تا ۲۶۰ سانتی متر تولید می شود که در انواع تک لایه ، دولایه ، سه لایه ، چهار لایه ومجهز به دریچه ی بازدید است.

منبع ذخیره پلاستیکی پلیمر یارا در نوع عمودی در برخی از ظرفیت ها دارای دو نوع کوتاه و بلند است که نوع کوتاه دارای قطر بیشتر و نوع بلند دارای ارتفاع بیشتر و قطر کمتر است.

 

مخزن عمودی ذخیره آب پلاستیکی پلیمر یارا

 

وان پلاستیکی پلیمر یارا

وان پلاستیکی پلیمر یار که از ظرفیت ۲۰ تا ۵۰۰۰ لیتر تولید می شود بصورت رو باز است که در برخی از ظرفیت ها دارای انواع کوتاه و بلند است. وان های پلاستیکی پلیمر یارا بصورت ذوزنقه تولید می شود.

 

 

وان پلاستیکی پلیمر یارا

 

مخزن سمپاش تهران پلیمر یارا

مخزن سمپاش تهران پلیمر یارا در دو ظرفیت ۱۰۰ تا۴۰۰ لیتر تولید می شوند که دارای دریچه ی بازدید هستند.

 

مخزن سمپاش تهران پلیمر یارا

 

مخزن مکعبی پلیمر یارا

مخزن مکعبی پلیمر یارا که از ظرفیت ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر تولید می شود بصورت افقی خوابیده هستند که دریچه ی بازدید دارند. ارتفاع این مدل منبع از ۴۳ تا ۸۲ سانتی متر در مدل ها ی مختلف است.

 

مخزن مکعبی پلیمر یارا

 

 

مخزن ذخیره ی پلیمر یارا اسلیم

مدل اسلیم مخزن ذخیره ی تهران پلیمر یارا در سه ظرفیت ۵۰۰ و ۱۰۰ و۵۰۰۰ لیتر تولید می شود که در نوع ۵۰۰ و ۱۰۰۰ لیتری دارای عرض ۶۰ سانتی متر و در مدل ۵۰۰۰ لیتری دارای عرض ۹۰ سانتی متر است. از این مخازن برای محل هایی که دارای درب های ورودی کوچکتری هستند و محل جابجایی تجهیزات در آن مکان دشوار است استفاده می شوند.

 

مخزن ذخیره ی پلیمر یارا اسلیم

 

مخزن بیضی تهران پلیمر یارا

مخزن بیضی تهران پلیمر یارا از ظرفیت ۵۰۰ لیتر تا ۵۰۰۰ لیتر با ارتفاع کمتر از طول و عرض تولید می شود.این مخزن دارای دریچه ی بازدید است.

 

مخزن بیضی تهران پلیمر یارا

 

 

مخزن قیفی تهران پلیمر یارا

مخزن قیفی برای استقرار باید بر روی منبع آب استراکچر مناسب نصب گردد و در کاربری هایی استفاده می شود که نیاز به تخلیه ی سریع دارند. ظرفیت مخزن قیفی پلیمر یارا از ۲۵۰ تا ۵۰۰۰ لیتر می باشد. مخزن قیفی پلیمر یارا دارای دریچه ی بازدید است.

 

مخزن قیفی تهران پلیمر یارا

 

مخزن زیر پله ی تهران پلیمر یارا

مخزن زیر پله ی تهران پلیمر یارا از ظرفیت ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر جهت استقرار در زیر پله طراحی شده است . مخزن زیر پله در بالاترین قسمت دارای دریچه ی بازدید است.

 

آردینی اوخو
جمعه 22 آذر 1398
بؤلوملر :

چیلر چیست

0 گؤروش
یازار:‌


چیلر Chiller در فرهنگ لغت به معنای خنک کننده است اما در صنعت  تاسیسات به دستگاهی گفته می شود که اب در گردش را خنک میکند.

 

انواع چیلر:
 

​هوا خنک 
اب خنک

چیلر به دو دسته ی کلی هوا خنک و اب خنک دسته بندی میشود . در این دسته بندی ها سیال خنک کننده قسمت  کندانسور مشخص میشود به این معنا که در دستگاه چیلر هوا خنک  کندانسور دستگاه توسط فن و عبور هوا از روی کویل کندانسور خنک میشود و در چیلر به  خنک با گردش اب در کندانسور آبی دستگاه موجب تقطیر گاز مبرد در کندانسور میشود .

چیلر در کلیه صنایع کاربرد فر اوانی دارد .خنک کردن آب مورد استفاده در پروسه های صنعتی از وظایف چیلر میباشد اما کاربرد چیلر ها در تهویه مطبوع بسیار بیشتر و وسیع تر میباشد .چیلر های مورد استفاده  در صنایع مختلف و تهویه مطبوع از نظر اجزا و نحوه کار کرد بسیار شبیه هم دیگه میباشد. اما ممکن است چیلر های صنعتی به دلیل تفاوت در دمای کارکرد یا  شرایط مورد  نیاز کمی متفاوت بود و در زمان ساخت بر حسب سفارش قطعاتی به ان اضافه یا از ان کاسته شود و یا برنامه کاری و دمای کاری ان تغییر داده شود .

هر چیلر از  چهار بخش اصلی تشکیل شده است 1:کمپرسور 2:کندانسور 3:شیر انبساط 4 :اوا پراتور

کمپرسور :قلب یک چیلر جذبی است  وظیفه کمپرسور چیلر متراکم کردن و افزایش فشار گاز مبرد  مبیاشد .این کار باعث افزایش  دمای تقطیر گاز شد و موجب  میشود گاز مبرد در دمای محیط به مایع مبرد تبدیل شود .

 

کمپرسور چیلر کمپرسور مینی چیلرکمپرسور چیلر

 

کندانسور  یا واحد تقطیر دستگاهی است که در ان  پروسه تبدیل گاز سرد به مایع مبرد انجام میشود کندانسور آبی با گردش اب در اطراف لوله های گازی مبرد باعث تقطیر ان شد کندانسور هوایی این کار را با گذر هوا از روی کویل گاز مبرد انجام میدهد .

از کندانسور هوایی بیشتر در مناطق مرطوب ،گرم مرطوب ، کم اب استفاده میشود . کندانسور آبی به تنهایی توان خشک کردن و تقطیر  گاز مبرد را نداشته  و نیاز به تجهیزات وابسته مانند  برج کننده و پمپ سیرکولاتور نیز دارد . آب با گردش در کندانسور و جذب گرما از گاز مبرد موجب تقطیر گاز میشود . و در برج کننده این گرما  را به محیط دفع میکند .

از کندانسور آبی بیشتر در مناطق با اب و هوای معتدل استفاده میشود .

 

کندانسور هوایی

کندانسور آبی

 در چیلر آب خنک کننده مشاهده میشود  اما به دلیل کمتر بودن دمای آب نسبت به هوا و در نتیجه تقطیر گاز مبرد درکمتر کمپرسور در چیلر های آب خنک کننده فشار کمتری ایجاد میکند و مصرف برق کمتری نسبت به چیلر هوا خنک خواهد داشت .

 

چیلر هوا خنکجیلر آبی

 

شیر انبساط
 

وظیفه ی اصلی این شیرکاهش فشارو کنترل میزان گذر مبرد میباشد البته برای هوای خنک میتوانید از کولر گازی نیز استفاده کنید این شیر با کاهش فشار شرایط تبخیر مایع مبرد  در اپراتور را به وجود اورده و با کنترل میزان گذر مبرد سرمای تولید شده در اپراتور را نیز کنترل میکند . شیر انبساط در انواع مختلف تولید میشود  اما بهترین آنها شیر انبساط کنترلی ،شیر انبساط ترموستاتیک و لوله ی موئین میباشد .

 

شیر انبساط

 

 اواپراتور یا تبخیر کننده دستگاهی است که  در ان مایع مبرد اسپری شده  توسط شیر انبساط  با جذب  گرما از محیط (اب مجاور لوله ها تبخیر میشود ). اواپراتور ها هم مانند کندانسور ها  در  دو نوع آبی و هوایی و مبدل حرارتی ساخته میشوند .که در چیلر ها بیشتر از نوع آبی استفاده میشود منظور دستگاهیی است با اواپراتور آبی میباشد  مگر اینکه عبارتDx یا انبساط مسقیم  در کولر آبی بعد از ان بیان شود که منظور همان اواپراتورهوایی میباشد.

Direct expanision  به معنای انبساط مستقیم در محیط میباشد .

 

اپراتور

 

 

چیلرجذبی
 

چیلر جذبی مدار وسیکل کارکرد کاملا متفاوت  نسب به چیلر تراکمی دارد .این چیلر ها از یک ماده مبرد که عمدا آب و یک ماده جذب که لیتیوم بروماید میباشد استفاده میشود .

اساس کار چیلر تراکمی و جذبی تبخیر و تقطیر ماده مبرد میباشد .این تبخیر در پمپ آب و تقطیر باعث جذب گرما یا دفع گرما میشود . در چیلر جذبی  آب با جذب گرما و بخار اب جذب مواد جاذب میشود  لیتیوم بروماید به همراه اب به قسمت فشار بالای چیلر منتقل و گرمای کردن لیتیوم بروماید اب را از لیتیوم بروماید جدا میکند . لیتیوم  بروماید برای جذب مجدد به محفظه  جذب (ابزوربر) بازگشتج خنک کننده تقطیر شده و به محفظه  اوپراتور ارسال میشود.

 

چیلر جذبی

 

 

چیلر جذبی  با افزایش  قیمت گاتز های و کمبود آب در حال منسوخ شدن میباشد زیرا چیلر چیست جذبی با قابلیت  کار تنها با برج خنک کننده را داشته و همان طور که گفته شد  از برج کننده در مناطق  مرطوب و کم آب  نمیتوان استفاده کرد . از سوی دیگر ضریب عملکرد چیلر جذبی بسیار کم بوده و حدود  یک چهارم تا یک شیشم چیلر تراکمی را داشته  و در نتیجه  مصرف انرژی بسیاربالاتر میرود البته این چیلر ها مزایا هم دارند مانند تولید  بسیار کم ،ارزش بسیار کم قطعات متحرک  کم استهلاک  کمتر    .

آردینی اوخو
جمعه 22 آذر 1398
بؤلوملر :

معرفی کولر گازی

0 گؤروش
یازار:‌

ک سیستم مستقل تهویه مطبوع است که علاوه بر تنظیم دما امکان کاهش رطوبت محیط را هم دارد.

کولر گازی در حالت سرمایش با پائین آوردن دما و رطوبت ، هوا را در بازه آسایش افراد قرار می دهد.

کولر گازی از سیکل تبرید تراکمی جهت سیستم سرمایش و یا گرمایش استفاده می کند که شامل اواپراتور ، کندانسور ، کمپرسور و سیستم انبساطی است.

اواپراتور دستگاه کولر گازی در داخل محیط خنک شونده و کندانسور و کمپرسور خارج از محیط خنک شونده قرار می گیرند تا گرمای جذب شده توسط اواپراتور بوسیله کندانسور از محیط خارج گردد.

کولر گازی می تواند بصورت یک پکیج یک تکه مانند کولر پنجره ای یا پرتابل باشند و یا بصورت دو تکه مانند کولر گازی اسپلیت باشد.

کولر گازی دارای برند های متفاوتی هستند که هر کدام با تکنولوژی های متفاوتی تولید می شوند . در این بین برخی از برندهای نامعتبر هستند که عملکرد و کارایی واقعی را ندارند.

 

کولر گازی و اسپلیت

 

انتخاب نوع کولر گازی
 

اولین مسئله ای که در انتخاب کولر گازی باید به آن توجه شود اقلیم آب و هوایی است. دستگاه های مناطق معتدل و سردسیر متفاوت از دستگاه های گرمسیری هستند. گاز مبرد ، کمپرسور ، سیستم هیت پمپ و... در کولر های گرمسیری یا تروپیکال با کولر های مناطق معتدل متفاوت است.
تعیین مدل کولر گازی اینکه پنجره ای باشد یا پرتابل یا اسپلیت کاملا به فضای نصب دستگاه بستگی دارد ،امکان لوله کشی و نصب یونیت خارجی اسپلیت وجود دارد یا خیر ، امکان نصب داخل پنجره برای مدل پنجره ای و جود دارد یا نه و اینکه آیا امکان خروج لوله خرطومی هوا در نوع پرتابل وجود دارد یا خیر تعیین کننده نوع کولر گازی است.

مورد بعدی در انتخاب نوع کولر گازی اینورتر یا غیر اینورتر بودن و گرید انرژی آن است مدل های اینوتر دار معمولا دارای گرید انرژی A  یا A+ است و مدل های سردو گرم معمولا دارای گرید انرژی A  یا B  ومدل های سرد تروپیکال معمولا دارای گرید انرژی B  یا C هستند.
استفاده از دستگاه های اینورتر دار به جهت  ۳۰ مصرف برق کمتر پیشنهاد می شود.

 

تعیین ظرفیت کولر گازی
 

در تعیین ظرفیت کولر گازی ابتدا باید کاربری ساختمان مشخص باشد. ظرفیت مورد نیاز کولر در منزل مسکونی  با طرفیت آن برای یک  مغازه ،فضای بیمارستانی ، کارخانه ، اماکن عمومی و... متفاوت است.

مورد دوم در تعیین ظرفیت حرارتی ابعاد فیزیکی ساختمان است . پیشنهاد می شود که هر دستگاه کولر گازی جنرال برای یک اتاق و یا سالن بصورت مجزا نصب شود و از انتخاب دستگاه بزرگتر برای تهویه اتاق های خواب و سالن پرهیز شود.

ابعاد فیزیکی اتاق یا سالن شامل طول و عرض و ارتفاع سقف .  برخی از سقف های کاذب عایق نیستند که باید فضای بالای سقف کاذب  در ظرفیت دستگاه لحاظ گردد.

عوامل دیگر تاثیر گذار در ظرفیت کولر گازی شامل تعداد افراد حاضر در محل ، میزان روشنایی ها ، درب ها ، جنس مصالح سازه ، جهت ساختمان و میزان آفتابگیر بودن دیواری های خارجی و سقف ، همگی در بار حرارتی و برودتی موثر هستند.

ظرفیت کولر گازی بر اساس واحد BTU بر ساعت بیان می شود که یک واحد توان حرارتی و برودتی در سیستم  IP است.

بطور ساده تر می توان گفت که برای گرم کردن و یا سرد کردن هر متر مربع از فضای منزل به ۴۰۰ تا ۶۰۰ BTU بر ساعت نیاز داریم. ظرفیت کولر گازی از ۶۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰۰ بی تی یو بر ساعت می تواند باشد که مناسب برای متراژ حدودی از ۵ تا ۳۰۰ متر مربع هستند.

 

اما بطور متوسط برای منازل مسکونی میتوان از جدول زیر استفاده کرد.
 

  ظرفیت کولر گازی مسکونی تجاری اداری
  کولر گازی 9,000 10-15 10 10
  کولر گازی 12,000 15-3010-20 10-20
  کولر گازی 18,000 30-40 20-30 20-35
  کولر گازی 24,000 45-60 35-55 40-55
  کولر گازی 30,000 60-70 50-60 55-65
  کولر گازی 36,000 70-90 60-80 65-85
  کولر گازی 48,000 90-110 80-100 85-105
  کولر گازی 60,000 100-130 90-120 95-115


جدول فوق با توجه به شرایط نرمال است و نمی توان بطور قطع به آن استناد کرد بطور مثال اگر طول لوله کشی از حد مجاز بیشتر باشد ناچارا باید از دستگاه بزرگتر استفاه کرد.

 

انواع کولر گازی
 

کولر های گازی دارای دو مدل کانالی و بدون کانال هستند. مدل کانالی که داکت اسپلیت نام دار که از همان سیستم تبرید تراکمی کولر های مرسوم استفاده می کند و تنها تفاوت آن با انواع دیگر در قدرت فن یونیت داخلی و نحوه نصب و کانال کشی است. سیستم داکت اسپلیت را می توان برای یک واحد بصورت یکپارچه در نظر گرفت و بوسیله کانال کشی تمامی اتاق ها و فضای سالن را تهویه کرد.

مدل هایی از کولر های گازی که نیاز به کانال کشی ندارند شامل کولر های گازی پنجره ای، قیمت کولر گازی اسپلیت دیواری ، کولر گازی اسپلیت ایستاده ، کولر گازی اسپلیت کاستی ، کولر گازی اسپلیت سقفی زمینی ، کولر گازی پرتابل هستند.

 

1- کولرگازی پنجره ای
 

کولر گازی پنجره ای که قبلا بسیار کاربرد داشت ، تمامی مجموعه تبرید را در یک یونیت دارد و بگونه ای روی پنجره یا دیوار نصب می شود که دریچه مکش و دهش در داخل باشد . در قسمت پشتی کولر گازی پنجره ای کندانسور قرار دارد که دارای دریچه هایی برای ورود و خروج هوا از روی کندانسور برای انتقال حرارت است . کندانسور تنها با فضای بیرون در ارتباط است.

 کولر گازی پنجره ای

کولر های گازی پنجره ای اکثرا بصورت تک فصلی فقط سرد و تا ظرفیت ۳۰۰۰۰ تولید می شوند .

کولر گازی پنجره ای معضلات سوراخکاری دیوار جهت لوله کشی ، خروج درین و... را ندارد و کافیست با شیب مناسب روی شاسی تعبیه شده ، داخل دیوار یا پنجره نصب شود .

از معایب کولر گازی پنجره ای می توان به میزان صدای آن بخاطر نزدیکی کمپرسور به  فضای داخل و مشکلات نصب و ظاهری آن اشاره کرد.

 بسیاری از مدل های کولر گازی پنجره ای فاقد ریموت کنترل راه دور هستند.

کولر گازی پنجره ای در برخی مدل ها دارای دریچه ورود هوای تازه کوچکی است که در مسیر هوای سرد ورودی به محیط داخلی نصب شده وتوسط اهرم بازو بست می شود.

کولر گازی پنجره ای معمولآ جهت توزیع هوا دارای دریچه های هوای عمومی متحرک برای چرخش به سمت چپ و راست و دریچه های افقی برای حرکت به سمت بالا و پایین بصورت دستی هستند.

 

نمای بیرونی کولرگازی پنجره ای

 

2- کولر گازی پرتابل
 

کولر گازی پرتابل از یک یونیت قابل حمل تشکیل شده است که تمامی قطعات یک سیکل برودتی را درخود جای داده و از ظرفیت ۱۲۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ بی تی یو بر ساعت تولید می شود . برخی از مدل های این دستگاه دارای ریموت کنترل راه دور هستند و برخی این ریموت را ندارند.

کولر گازی پرتابل در دو نوع فقط سرمایشی و دو فصلی (سردوگرم) تولید می شود که با برق تکفاز کار می کنند. خرید کولر گازی پرتابل جهت خروج هوای گرم از محیط در حالت سرمایش و خروج هوای سرد از محیط در حالت گرمایش از یک لوله خرطومی استفاده می کند که در برخی مدل ها اتصال تبدیل این لوله به  پنجره هم داخل پک دستگاه وجود دارد.

 

کولر گازی پرتابل

 

تمامی مدل های کولر گازی پرتابل دارای چرخ های روان و گردان هستند که بتوان براحتی آنها را به حرکت در آورد.

وزن سبکی دارند و در مدل ها و ظرفیت های مختلف از ۳۵ تا ۴۵ کیلوگرم می باشند.

کولرهای گازی پرتابل مناسب برای فضاهای کوچک هستند و تنها مشکلی که در کاربری آنها وجود دارد خروجی لوله هوا است.

کولر گازی پرتابل با توجه به اینکه همیشه مقداری هوا از محیط خارج می کند فشار منفی در فضا ایجاد کرده و سبب مکش هوا از درزها و درب ها و... می شود.

کولرهای گازی پرتابل تکفاز هستند و از کمپرسور های روتاری با گاز R22 و یا 410  استفاده  می کنند.

کولر گازی پرتابل جهت خروج آب کندانسه از اواپراتور دارای یک محفظه جمع آوری آب است که باید طی زمانی مشخص خالی شود.تمامی مدل های کولر گازی پرتابل دارای فیلتر قابل شستشو هستند.

نسل جدید فروش کولر های گازی پرتابل دارای سیستم تبخیر خودکار هستند که دیگر نیازی به تخلیه  آب کندانسه ندارند.

سطح صدای دستگاه های کولر گازی پرتابل در برخی مدل ها تا ۶۴ دسیبل است.

برخی مدل ها ی این دستگاه ریموت کنترل دارند و در برخی از برندها از دکمه های روی دستگاه جهت کنترل استفاده می شود. کولر گازی پرتابل دارای دمپر های اتوماتیک جهت هدایت جریان هوا هستند.

این دستگاه بدلیل کوچک بودن دارای فن کوچک سانتریفوژ است که قدرت پرتاب باد کمی دارد.

 

کولر گازی پرتابل

 

3- کولر گازی اسپلیت
 

کولر گازی اسپلیت که به انواع دیواری ،سقفی و ایستاده تقسیم می شوند دارای یونیت مجزای داخلی و خارجی هستند که قسمت کم فشار سیستم تبرید شامل اواپراتور و فن اواپراتور و سیستم انبساطی در فضای داخلی (یونیت داخلی ) و قسمت پرفشار شامل کمپرسور ،کندانسور و...در فضای خارج از محیط نصب می شود تا صدای حاصل از کمپرسور و فن کندانسور به محیط داخلی تاثیری نداشته باشد.

ارتباط بین یونیت داخلی و خارجی در کولر گازی اسپلیت توسط لوله های مسی و کابل است.

کولر گازی اسپلیت مشکل صدای دستگاه و مشکلات ظاهری را حل کرده است و دارای انواع مختلف یونیت داخلی سقفی و زمینی و دیواری و ایستاده متناسب با معماری های متفاوت است.

از مشکلات قیمت کولر گازی اسپلیت می توان به محدودیت طول لوله کشی ، نیاز به سوراخکاری جهت نصب یونیت داخلی و عبور لوله ها ،هدایت آب تقطیر شده درین به بیرون و...اشاره کرد.

یونیت خارجی کولر گازی اسپلیت را می توان بصورت زمینی یا دیواری توسط پایه های مخصوص روی تراس ،روی بام یا روی دیوار نصب کرد.

 

1- کولر گازی اسپلیت دیواری
 

کولر گازی اسپلیت دیواری که از ظرفیت ۶۰۰۰تا ۳۶۰۰۰ تولید می شود دارای انواع فقط سرمایشی ،سرمایشی گرمسیری تروپیکال و دوفصلی سردوگرم است و معمولا از کمپرسور های پیستونی یا روتاری بهره می برند.
کولر گازی اسپلیت دیواری در انواع اینورتر دار و بدون اینوتر با گرید های مختلف انرژی تولید میشود.
در کولر گازی اسپلیت دیواری از دو نوع گاز تبرید R22 و R410a استفاده میشود که معمولا در کولرهای مجهز به اینورتر از گاز R410 استفاده میشود.
کمپرسور بکار رفته در کولر گازی های اسپلیت دیواری از نوع پیستونی و یا روتاری است که از مدل پیستونی معمولا برای سیستم های فقط سرمایشی و تروپیکال استفاده میشود.

مقدار جابجایی هوا در کولر گازی اسپلیت دیواری در ظرفیت های مختلف از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ متر مکعب بر ساعت است.

 تمامی کولر های گازی دیواری اسپلیت از برق تکفاز استفاده می کنند .

نکته مهم در نصب یونیت داخلی خروج آب تقطیر شده است که باید شیب به سمت خروجی داشته باشد و یا در غیر اینصورت از پمپ درین جهت ایجاد فشار مثبت استفاده کرد.

کولر گازی اسپلیت دیواری

 

کولر گازی اسپلیت دیواری از فن های سانتریفوژ با طول زیاد و قطر کم در یونیت داخلی استفاده می کنند که حجم هوادهی بالا و فشار خروجی پائینی دارند .البته در برخی از مدل ها به ادعای شرکت سازنده طول پرتاب تا ۲۱ متر هم می رسد.

تمامی مدل های کولر گازی اسپلیت دیواری دارای ریموت کنترل راه دور هستند و از دمپر های اتوماتیک افقی جهت پرتاب باد به سمت بالا و پائین بهره می برند . برخی از مدل های اسپلیت دیواری دارای دمپر های عمودی کوچک هستند که قابلیت گردش اتومات به سمت چپ و راست را دارند .

 کولر گازی دیواری قابلیت تامین هوای تازه را ندارد .

کولر های اسپلیت دیواری دارای درب باز شو جهت انجام تعمیرات وسرویس و نظافت فیلتر و فن هستند.

سطح صدای یونیت های مختلف بین ۳۵ تا ۵۲ دسیبل متفاوت است.

از امکاناتی که معمولا در سیستم های کولر گازی اسپلیت دیواری وجود دارد میتوان به سیستم توربو ، حالت خواب،فیلترهای ضد قارچ و ضد ویروس  و ... میتوان نام برد.
امکاناتی مانند حالت  eco و اسکن هوشمند و سیستم wifi  و فین طلایی و یونایزر و ... در برخی از برند ها و مدل ها وجود دارد.

 

آردینی اوخو
جمعه 22 آذر 1398
بؤلوملر :

دانستنیهایی در مورد دوربین مدار بسته

0 گؤروش
یازار:‌

دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.

دوربین مدار بسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.
تاریخچه:
نخستین سیستم مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام “والتر بروچ” مسئول نصب این سیستم بود.
دوربین مدار بسته
در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مدار بسته در سال ۱۹۴۹ مربوط به محصولی با نام “وریکون” بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مدار بسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.
دوربین مدار بسته
اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال ۱۹۷۳ بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال ۱۹۸۰ دوربین های مدار بسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.
بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به خرید دوربین مداربسته روی آوردند. در سال ۱۹۹۰ دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال ۱۹۹۰ پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از فروش دوربین مدار بسته بسیار متداول شد. شهر “نورفولک” انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ استفاده از دوربین های مدار بسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.
کاربردهای دوربین مدار بسته :
کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس.
دوربین مداربسته
– جلوگیری از ارتکاب جرایم:
کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می توان به قیمت دوربین مدار بسته دستگاه های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.
آخرین تحقیقات آماری از شهر های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می دهد بعد از نصب دوربین های مدار بسته در پارکینگ ها ۵۱ درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه ها میزان کاهش جرایم ۲۳% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار ۷% بوده است.
دوربین مداربسته,انواع دوربین مدار بسته,کاربردهای دوربین مداربسته، خرید فروش و لیست قیمت انواع دوربین های مدار بسته
-کاربرد صنعتی:
در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.
فروش دوربین مداربسته
-کنترل ترافیک:
امروزه در اکثر کشورهای جهان از پخش دوربین مدار بسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.
تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مدار بسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.
-امنیت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مدار بسته آی پی برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مدار بسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.
انواع دوربین مدار بسته
از نظر نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره
از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
–دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)
دوربین مدار بسته دام
از نظر قاب و پوشش:
-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی
دوربین های آنالوگ
این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته اچ دی می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند.صدا و تصویر این دوربین ها هر یک توسط کابل دورشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 است گرچه ارتباط تصویر این دوربین ها با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.
کیفیت این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارد. نویز های مختلف الکترومغناتیسی و نویز های ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت قیمت دوربین های مداربسته آنالوگ می باشند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی پخش دوربین مدار بسته HD کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها تاثیر بسزایی دارد.
زمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا بصورت بی سیم باشد این دوربین ها ضعف بزرگی از خود نشان میدهند. اگر قرار باشد تصاویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابند باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت تاثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد.
ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در محدوده برای هر کس دیگر بسادگی فراهم می شود. بنابراین هیچوقت نمی تواند راه امن و مطمئن برای ارسال تصاویر آنالوگ باشد.
برای ضبط تصاویر آنالوگ نیز چاره ای از روی آوردن به سیستم دیجیتال نیست. بنابراین در نهایت باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. بدین منظور از دستگاه “ضبط تصاویر دیجیتال” dvr استفاده می شود. دی وی آر ها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند. این دستگاه امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می کند.
به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین مدار بسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند. گرچه اخیرا بازار به سمت نصب دوربین مدار بسته بیسیم دیجیتال شدن پیش می رود و بسیاری از سازمان ها به سوی دوربین های ip متمایل شده اند اما هنوز سرعت جایگزینی این نسل قبلی دوربین ها با نسل جدید دوربین های دیجیتال کند است.
مزایای دوربین های آنالوگ:
-قیمت پایین
-تنوع گسترده در بازار ایران
-سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال
معایب دوربین های آنالوگ:
-کیفیت آنالوگ : کیفیت پایین تر نسبت به دیجیتال
-امکان نویز پذیری: به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ
-هزینه بالای سیم کشی
-ارتباط بیسیم با کیفیت پایین و نا امن
همانگونه که اشاره گردید هنوز دوربین مدار بسته ip در بازار ایران به عنوان دوربین های مدار بسته متداول بکار می روند. شاید بتوان یکی از دلایل عمده آن را عدم نیاز به دانش شبکه ای دانست. بسیاری از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازی و نصب دوربین مدار بسته wifi نصب دوربین های آنالوگ آموزش می دهند و از آموزش های نسبتا پیچیده شبکه ای در مورد دوربین های دیجیتال صرف نظر می کنند. لذا همچنان تقاضای دوربین های آنالوگ در بازار ایران بسیار بالاتر از دوربین های ip و تحت شبکه است.
همین امر واردکنندگان دوربین های مداربسته را نیز به واردات بیشتر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال سوق می دهد. در هر حال یکی از مزایای اصلی دوربین های آنالوگ قیمت پایین تر آنهاست. گرچه همین قیمت پایین در پروژه های بزرگ در بالابودن هزینه های سیم کشی گم می شود. توجه به این اصل که هر دوربین با یک سیم جداگانه به دستگاه کنترل کننده وصل می شود و قیمت دوربین مدار بسته hidden این خود با افزایش تعداد دوربین ها و مسافت بالای بین دوربین ها هزینه هنگفتی را سبب می شود.
دوربین های آی پی تحت شبکه
دوربین های ip نسل جدید دوربین های مدار بسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند.
یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان نصب دوربین مدار بسته آنالوگ ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.
دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته
همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین های مداربسته ip برای آنها مزایای زیادی را به همراه می آورد.
مزایای دوربین های آی پی
-کیفیت بالای تمام دیجیتال
-امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی
–امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
-امکان ارسال همزمان تصویر،صدا و برق در بستر شبکه

آردینی اوخو
جمعه 22 آذر 1398
بؤلوملر :