مشاوره قبل از ازدواج به جلسات مشاوره‌ای اطلاق می‌‌شود که به زوجین کمک می‌کند که برای ازدواج آمادگی لازم را کسب کنند که می‌تواند به شما در ایجاد رابطه‌ای مستحکم و سالم با همسرتان کمک کند تا شانس بهتری برای ازدواج موفق و پایا داشته باشید. این نوع مشاوره همچنین می‌تواند به شما در درک ضعف‌هایی که می‌تواند در طول زندگی مشترک مشکل‌ساز شود کمک کند.

مشاوره قبل از ازدواج اغلب توسط متخصصانی ارائه می‌شود که با نام مشاوره خانواده نیز شناخته می‌شوند. این مشاوران، فارغ التحصیل‌های دانشگاهی هستند و از جانب سازمان‌های مربوطه نیز مجوز فعالیت دارند. با با نزدیک شدن موعد ازدواج ممکن است به این فکر افتاده باشید که چطور می‌توانید رابطه‌ای محکم و پایدار با همسرتان برقرار کنید و برای تحقق این هدف چه کاری از عهده شما برمی‌آید.

این نوع مشاوره به شما کمک می‌کند که موضوعاتی را کنکاش کنید که همه زوجین با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. بسیاری تصور می‌کنند که مشاوره تنها برای کسانی کاربرد دارد که با چالش‌هایی در زندگی مشترک مواجه هستند ولی حقیقت امر آن است که مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می‌کند تا با آگاهی از مسائل و مشکلات احتمالی پیش رو وارد زندگی مشترک شوید.

زوجین با درک اختلافات شخصی می‌توانند آن‌ها را حل کرده و از اختلافات بیشنر جلوگیری و مهارت‌های کنترل مشکلات را در خود تقویت کنند. آموختن مهارت‌های کنترلی پیش از ازدواج می‌تواند به برقراری رابطه‌ای سالم بین زوجین کمک کند و درک آن‌ها از یکدیگر را افزایش دهد.

 

همه‌ی انسان‌ها می‌خواهند که زندگی مشترک خوبی داشته باشند. آمار و ارقام نشان دهنده آن است که اغلب افراد پیش از ازدواج به احتمال طلاق فکر نمی‌کنند و بر این باورند که داشتن زندگی مشترک سالم یکی از مهم ترین اهداف زندگی است. خبر خوب آن است که رسیدن به چنین هدفی با مشاوره قبل از ازدواج میسر است. طبق آمار کمتر از نیمی از زوجین، جلسات مشاوره‌ پیش از ازدواج را به پایان نمی‌رسانند و افرادی که مشاوره را کامل می‌کنند تا ۳۰ درصد احتمال موفقیت در زندگی مشترک را افزایش می‌دهند. 

 

اهمیت مشاوره ازدواج در تداوم زندگی مشترک
 

مشاوره رایگان قبل از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا رابطه خود را پیش از آغاز زندگی مشترک تداوم بخشند. در این جلسات از شما خواسته می‌شود که در مورد موضوعاتی مرتبط با ازدواج صحبت کنید که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: هزینه‌های زندگی، برقرار ارتباط، باورها و ارزش‌ها، نقش‌های زندگی مشترک، امیال و احساسات، تمایل به داشتن فرزند، روابط خانوادگی، تصمیم‌ گیری، کنترل خشم، میزان وقت صرف شده با یکدیگر.

مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا توانایی برقراری ارتباط را در خود تقویت کنند، خواسته‌هایی واقع گرایانه برای زندگی مشترک در نظر بگیرند و مهارت‌های حل اختلاف را در خود تقویت کنند. به علاوه، به زوجین کمک می‌کند که نقطه نظری مثبت در مورد درخواست کمک از دیگران در طول زندگی مشترک داشته باشند.

 

روشن شدن اهداف طرفین در مشاوره قبل از ازدواج
 

باید در نظر داشته باشید که شما افکار و عقاید شخصی خودتان را به رابطه‌ای دونفره وارد می‌کنید که ممکن است گاهی با افکار و عقاید همسرتان کاملاً منطبق نباشد. برای مثال ممکن است خانواده‌ شما دارای افکار و عقاید مذهبی باشد و خانواده طرف مقابل در این زمینه با شما تفاوت داشته باشند.

بسیاری از زوجین تصور می‌کنند که می‌توانند مدل زندگی زوج‌های دیگر را در زندگی مشترک خود اعمال کنند. بسیاری با شروع زندگی مشترک انتظار دارند که تمامی نیازهای اجتماعی، مادی، جنسی و احساسی‌شان برآورده شود در صورتی که ممکن است ازدواج همه آن نیازها را برآورده نکند. با صحبت در مورد تفاوت‌ها و مواضع اختلاف پیش از ازدواج، شما و همسرتان می‌توانید به درکی جامع تر در مورد این مسائل رسیده و از یکدیگر در طول زندگی مشترک پشتیبانی کنید.

 

مشاوره پیش از ازدواج

 

برای آمادگی جلسات مشاوره تنها کافی است که یک مشاور خانواده دارای مجوز رسمی بیابید. برای یافتن چنین مشاورانی می‌توانید از دوستان و خانواده خود پرس و جو کنید. بیمه سلامت، برنامه خدمات کارمندان اداره‌ها یا آژانس‌های محلی ارائه‌دهنده خدمات پزشکی نیز ممکن است مشاورانی را برای زوجین پیشنهاد دهند.

قبل از برنامه‌ریزی جلسات با یک مشاور باید بدانید که کارشناس مد نظرتان پاسخگوی نیازهای شما هست یا نه. پیش از آن بهتر است مشاور به این سؤالات پاسخ دهد:

• تحصیلات: پیش‌زمینه تحصیلی و مهارت‌های تخصصی شما چیست؟ آیا دارای مجوز دولتی هستید؟ آیا دارای مجوز وزارت بهداشت و درمان هستید؟

• تجربه: چقدر در زمینه مشاوره پیش از ازدواج تجربه دارید؟

• برنامه مشاوره: هر جلسه چقدر طول می‌کشد؟ چند جلسه مشاوره خواهیم داشت؟

• هزینه و بیمه: هر جلسه مشاوره چه مقدار هزینه دارد؟ آیا بیمه نیز قبول می‌کنید؟

 

شناخت متقابل زوجین و واقعی شدن انتظارات زوجین از یکدیگر در مشاوره قبل از ازدواج
 

همان‌طور که گفته شد مزیت اصلی مشاوره پیش از ازدواج آن است که مهارت‌های لازم را برای مقابله با مشکلاتی که ممکن است در آینده رخ دهد کسب کنید. اگرچه با نگاهی دقیق‌تر به مزایای مشاوره پیش از ازدواج می‌توان دریافت که آیا مشاوره تخصصی برای شما و همسرتان کارساز است یا خیر. از اهداف مشاوره قبل از ازدواج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد اهداف مشترک برای زوجین: شما و همسرتان ممکن است نظراتی متفاوت در مورد معنی زندگی مشترک شاد و سالم داشته باشید. با بررسی اهداف و انتظارات طرف مقابل پیش از ازدواج، می‌توانید اهداف مشترکی را بیابید که هر دو شما به آن‌ها معتقد‌اید.

 



 

درک، مطابقت و بهبود روش‌های برقراری ارتباط: با بررسی این موارد زوجین می‌توانند درک بهتری از نحوه برقراری ارتباط به کار گرفته شده توسط طرف مقابل پیدا کنند. این روش به شما کمک می‌کند تا خود را با شیوه برقراری ارتباط همسرتان منطبق کرده و مشکلات بالقوه‌ خود را با برقراری ارتباط مؤثر رفع کنید و از کنار مسائل مشکل‌آفرین نگذرید.

 


 

زوجین معمولاً در مورد مسائل و مشکلات خود حرف نمی‌زنند و باور دارند که با شروع زندگی جدید، این مشکلات نیز به صورت خود‌به‌خودی برطرف خواهند شد، این دقیقاً عکس آمادگی برای زندگی مشترک است. چنین مشکلاتی در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح شده و اختلافات زوجین، در آینده منجر به مشکلات بزرگ‌تر نخواهد شد.

 

تست‌‌های مشاوره قبل از ازدواج
 

تست سازگاری رایج ترین نوع تست در جلسات مشاوره پیش از ازدواج است. تست سازگاری اغلب در ارتباط با دیگر موارد مطرح شده در جلسه مشاوره ارائه می‌شود و معمولاً به منظور یافتن نقاط اشتراک و مواردی که شما و همسرتان در آن‌ها اتفاق نظر دارید طراحی شده است. این تست علاوه بر یافتن نقاط قوت و اشتراک، مواردی را که ممکن است به توافق بیشتر نیاز داشته باشد مشخص می‌کند.

 

در این گونه تست‌ها رد و قبولی مطرح نیست و اگر شما و همسرتان در این تست‌ها به سازگاری کامل نرسیدید هیچ جای نگرانی نیست. در واقع از این نوع آزمون‌ها به عنوان منبعی برای کمک به مشاور مورد استفاده قرار می‌گیرند. مشاور با کمک نتایج به دست آمده، مسائلی را که بیشتر نیاز به بررسی داشته باشد در جلسات مطرح می‌کند.

 

شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :