asgari1105

مشاوره قبل از ازدواج در کلینیک افق سلامت

0 گؤروش
یازار:‌

مشاوره قبل از ازدواج به جلسات مشاوره‌ای اطلاق می‌‌شود که به زوجین کمک می‌کند که برای ازدواج آمادگی لازم را کسب کنند که می‌تواند به شما در ایجاد رابطه‌ای مستحکم و سالم با همسرتان کمک کند تا شانس بهتری برای ازدواج موفق و پایا داشته باشید. این نوع مشاوره همچنین می‌تواند به شما در درک ضعف‌هایی که می‌تواند در طول زندگی مشترک مشکل‌ساز شود کمک کند.

مشاوره قبل از ازدواج اغلب توسط متخصصانی ارائه می‌شود که با نام مشاوره خانواده نیز شناخته می‌شوند. این مشاوران، فارغ التحصیل‌های دانشگاهی هستند و از جانب سازمان‌های مربوطه نیز مجوز فعالیت دارند. با با نزدیک شدن موعد ازدواج ممکن است به این فکر افتاده باشید که چطور می‌توانید رابطه‌ای محکم و پایدار با همسرتان برقرار کنید و برای تحقق این هدف چه کاری از عهده شما برمی‌آید.

این نوع مشاوره به شما کمک می‌کند که موضوعاتی را کنکاش کنید که همه زوجین با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. بسیاری تصور می‌کنند که مشاوره تنها برای کسانی کاربرد دارد که با چالش‌هایی در زندگی مشترک مواجه هستند ولی حقیقت امر آن است که مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می‌کند تا با آگاهی از مسائل و مشکلات احتمالی پیش رو وارد زندگی مشترک شوید.

زوجین با درک اختلافات شخصی می‌توانند آن‌ها را حل کرده و از اختلافات بیشنر جلوگیری و مهارت‌های کنترل مشکلات را در خود تقویت کنند. آموختن مهارت‌های کنترلی پیش از ازدواج می‌تواند به برقراری رابطه‌ای سالم بین زوجین کمک کند و درک آن‌ها از یکدیگر را افزایش دهد.

 

همه‌ی انسان‌ها می‌خواهند که زندگی مشترک خوبی داشته باشند. آمار و ارقام نشان دهنده آن است که اغلب افراد پیش از ازدواج به احتمال طلاق فکر نمی‌کنند و بر این باورند که داشتن زندگی مشترک سالم یکی از مهم ترین اهداف زندگی است. خبر خوب آن است که رسیدن به چنین هدفی با مشاوره قبل از ازدواج میسر است. طبق آمار کمتر از نیمی از زوجین، جلسات مشاوره‌ پیش از ازدواج را به پایان نمی‌رسانند و افرادی که مشاوره را کامل می‌کنند تا ۳۰ درصد احتمال موفقیت در زندگی مشترک را افزایش می‌دهند. 

 

اهمیت مشاوره ازدواج در تداوم زندگی مشترک
 

مشاوره رایگان قبل از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا رابطه خود را پیش از آغاز زندگی مشترک تداوم بخشند. در این جلسات از شما خواسته می‌شود که در مورد موضوعاتی مرتبط با ازدواج صحبت کنید که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: هزینه‌های زندگی، برقرار ارتباط، باورها و ارزش‌ها، نقش‌های زندگی مشترک، امیال و احساسات، تمایل به داشتن فرزند، روابط خانوادگی، تصمیم‌ گیری، کنترل خشم، میزان وقت صرف شده با یکدیگر.

مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا توانایی برقراری ارتباط را در خود تقویت کنند، خواسته‌هایی واقع گرایانه برای زندگی مشترک در نظر بگیرند و مهارت‌های حل اختلاف را در خود تقویت کنند. به علاوه، به زوجین کمک می‌کند که نقطه نظری مثبت در مورد درخواست کمک از دیگران در طول زندگی مشترک داشته باشند.

 

روشن شدن اهداف طرفین در مشاوره قبل از ازدواج
 

باید در نظر داشته باشید که شما افکار و عقاید شخصی خودتان را به رابطه‌ای دونفره وارد می‌کنید که ممکن است گاهی با افکار و عقاید همسرتان کاملاً منطبق نباشد. برای مثال ممکن است خانواده‌ شما دارای افکار و عقاید مذهبی باشد و خانواده طرف مقابل در این زمینه با شما تفاوت داشته باشند.

بسیاری از زوجین تصور می‌کنند که می‌توانند مدل زندگی زوج‌های دیگر را در زندگی مشترک خود اعمال کنند. بسیاری با شروع زندگی مشترک انتظار دارند که تمامی نیازهای اجتماعی، مادی، جنسی و احساسی‌شان برآورده شود در صورتی که ممکن است ازدواج همه آن نیازها را برآورده نکند. با صحبت در مورد تفاوت‌ها و مواضع اختلاف پیش از ازدواج، شما و همسرتان می‌توانید به درکی جامع تر در مورد این مسائل رسیده و از یکدیگر در طول زندگی مشترک پشتیبانی کنید.

 

مشاوره پیش از ازدواج

 

برای آمادگی جلسات مشاوره تنها کافی است که یک مشاور خانواده دارای مجوز رسمی بیابید. برای یافتن چنین مشاورانی می‌توانید از دوستان و خانواده خود پرس و جو کنید. بیمه سلامت، برنامه خدمات کارمندان اداره‌ها یا آژانس‌های محلی ارائه‌دهنده خدمات پزشکی نیز ممکن است مشاورانی را برای زوجین پیشنهاد دهند.

قبل از برنامه‌ریزی جلسات با یک مشاور باید بدانید که کارشناس مد نظرتان پاسخگوی نیازهای شما هست یا نه. پیش از آن بهتر است مشاور به این سؤالات پاسخ دهد:

• تحصیلات: پیش‌زمینه تحصیلی و مهارت‌های تخصصی شما چیست؟ آیا دارای مجوز دولتی هستید؟ آیا دارای مجوز وزارت بهداشت و درمان هستید؟

• تجربه: چقدر در زمینه مشاوره پیش از ازدواج تجربه دارید؟

• برنامه مشاوره: هر جلسه چقدر طول می‌کشد؟ چند جلسه مشاوره خواهیم داشت؟

• هزینه و بیمه: هر جلسه مشاوره چه مقدار هزینه دارد؟ آیا بیمه نیز قبول می‌کنید؟

 

شناخت متقابل زوجین و واقعی شدن انتظارات زوجین از یکدیگر در مشاوره قبل از ازدواج
 

همان‌طور که گفته شد مزیت اصلی مشاوره پیش از ازدواج آن است که مهارت‌های لازم را برای مقابله با مشکلاتی که ممکن است در آینده رخ دهد کسب کنید. اگرچه با نگاهی دقیق‌تر به مزایای مشاوره پیش از ازدواج می‌توان دریافت که آیا مشاوره تخصصی برای شما و همسرتان کارساز است یا خیر. از اهداف مشاوره قبل از ازدواج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد اهداف مشترک برای زوجین: شما و همسرتان ممکن است نظراتی متفاوت در مورد معنی زندگی مشترک شاد و سالم داشته باشید. با بررسی اهداف و انتظارات طرف مقابل پیش از ازدواج، می‌توانید اهداف مشترکی را بیابید که هر دو شما به آن‌ها معتقد‌اید.

 



 

درک، مطابقت و بهبود روش‌های برقراری ارتباط: با بررسی این موارد زوجین می‌توانند درک بهتری از نحوه برقراری ارتباط به کار گرفته شده توسط طرف مقابل پیدا کنند. این روش به شما کمک می‌کند تا خود را با شیوه برقراری ارتباط همسرتان منطبق کرده و مشکلات بالقوه‌ خود را با برقراری ارتباط مؤثر رفع کنید و از کنار مسائل مشکل‌آفرین نگذرید.

 


 

زوجین معمولاً در مورد مسائل و مشکلات خود حرف نمی‌زنند و باور دارند که با شروع زندگی جدید، این مشکلات نیز به صورت خود‌به‌خودی برطرف خواهند شد، این دقیقاً عکس آمادگی برای زندگی مشترک است. چنین مشکلاتی در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح شده و اختلافات زوجین، در آینده منجر به مشکلات بزرگ‌تر نخواهد شد.

 

تست‌‌های مشاوره قبل از ازدواج
 

تست سازگاری رایج ترین نوع تست در جلسات مشاوره پیش از ازدواج است. تست سازگاری اغلب در ارتباط با دیگر موارد مطرح شده در جلسه مشاوره ارائه می‌شود و معمولاً به منظور یافتن نقاط اشتراک و مواردی که شما و همسرتان در آن‌ها اتفاق نظر دارید طراحی شده است. این تست علاوه بر یافتن نقاط قوت و اشتراک، مواردی را که ممکن است به توافق بیشتر نیاز داشته باشد مشخص می‌کند.

 

در این گونه تست‌ها رد و قبولی مطرح نیست و اگر شما و همسرتان در این تست‌ها به سازگاری کامل نرسیدید هیچ جای نگرانی نیست. در واقع از این نوع آزمون‌ها به عنوان منبعی برای کمک به مشاور مورد استفاده قرار می‌گیرند. مشاور با کمک نتایج به دست آمده، مسائلی را که بیشتر نیاز به بررسی داشته باشد در جلسات مطرح می‌کند.

 

آردینی اوخو
شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :

نوروفیدبک چطور درمان میشود

0 گؤروش
یازار:‌

همه ما می دانیم که مسئول انجام تمام کارهایی که انجام می دهیم و همچنین تمام احساساتی است که در خود حس می کنیم، فعالیت های مغز ما است. در حالیکه مغز اکثر افراد دارای عملکرد طبیعی می باشد، هنوز افرادی هستند که عدم تعادل فعالیت های مغزی آنان باعث بروز مشکلات و یا بحران های مزمن در آنان می شود. اینجاست که روش درمانی نوروفیدبک می تواند به شما کمک کند. همراه با افق سلامت بررسی خواهیم کرد که نوروفیدبک چیست، هزینه نوروفیدبک چه قدر است و اساسا نوروفیدبک چه کاربردهایی دارد؟
 

 


نوروفیدبک در واقع راهی برای آموزش فعالیت های مغز است. در این روش، مغز توسط فعالیت های خود، به طور غیرمستقیم می آموزد که چگونه عملکرد بهتری داشته باشد. به بیانی دیگر، فعالیت های مغز در هر لحظه به وسیله سنسورهای اندازه گیری سنجیده می شود و سعی می شود تا فعالیت های مغز به الگوهای مناسب تری تغییر کند.
برای آنکه بهتر بفهمیم نوروفیدبک چیست، باید ابتدا درباره امواج مغزی کمی بیشتر بدانیم. امواج مغزی، پالس های الکتریکی هستند که سلول های مغزی شما به وسیله آن با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. امواج مغزی چیزهای زیادی درباره نحوه احساس و عملکرد شما می گویند. عادات شما، فکرهای مختلفی که در طول روز از ذهن شما می گذرد، میزان استرس، خلق و خوی متدوال شما و به طورکلی تمامی عملکردهای مغز، توسط امواج مغزی قابل شناسایی است. سنسورهایی که در این روش، روی پوست سر شما قرار می گیرند قادر به شناسایی امواج مغزی هستند. فعالیت های مغز توسط این سنسورها اندازه گیری می‌ شود و برای تجزیه و تحلیل بیشتر به نرم افزار خاصی که برای این منظور تعبیه شده است فرستاده می شود. در نتیجه با رصد این نتایج، درمانگر و شخص می توانند بفهمند که کدام فعالیت مغزی منجر به بروز چه علائمی می شود.
 

نوروفیدبک چیست و چه کاربرد هایی دارد

 

نکاتی که به آن اشاره کردیم یک تعریف کلی بود تا بدانیم نروفیدبک چیست. در ادامه توضیح می دهیم که نروفیدبک چگونه کار می کند. بعد از آنکه درمانگر، مواردی که برای مشاوره مد نظر هست را مشخص می کند ، یک برنامه آموزش ایجاد می کند تا در طی آن مغز شما را به سمت یک حالت راحت تر و کارآمد تر سوق دهد. این کار در نهایت منجر به انجام یک نوروفیدبک موثر می شود.


برای آنکه بهتر متوجه شویم نوروفیدبک چیست اجازه دهید تا روند انجام نوروفیدبک را توضیح دهیم. در طی جلسات نوروفیدبک، درمانگر در هر لحظه به وسیله رصد امواج مغزی، آن چیزی که مغز شما انجام می دهد را با آن چیزی که شما دوست دارید تا انجام دهد مقایسه می کند. در لحظاتی که مغز شما به وضعیت مطلوب و مورد نظر درمانگر برسد، به وسیله یک بازخورد مثبت به آن پاداش داده می شود. معمولا این بازخورد مثبت، به صورت یک بازی، موسیقی و یا فیلم است.

 

در نتیجه هرچه قدر فعالیت های مغزی به سمت دلخواه ما حرکت می کنند تصاویر فیلم و عکس بیشتری برای او به نمایش در می آید. در مقابل، هرچه مغز از الگوهای مطلوب درمان دور شود نمایش فیلم و عکس برای او متوقف می شود. درست مانند تمرینات بدنی که برای تقویت یک عضله خاص انجام می دهید. هر چه مغز شما بیشتر برای رسیدن به موقیت راحت تر و کارآمد تر تلاش کند، بیشتر پاداش می گیرد و تقویت می شود. مانند یادگیری هر مهارت جدیدی، موفقیت در این کار به زمان و تکرار مداوم نیاز دارد.

 

کاربردهای نوروفیدبک چیست؟


در قسمت قبل به بیان این پرداختیم که نوروفیدبک چیست. در این قسمت به کاربردهای آن بیشتر می پردازیم.
 

نوروفیدبک چیست و چه کاربردهایی دارد


کاربردهای نوروفیدبک بسیار گسترده و متنوع است. یکی از کاربردهای رایج نوروفیدبک برای درمان انواع مشکلات خلقی کودکان است. برای دریافت اطلاعت بیشتر درباره مشکلات خلقی کودکان و علائم آن می توانید به این مقاله مراجعه کنید. مشکلات مغزی "غیر قابل تحمل" و یا مشکلات متدوال کودکان با این روش بررسی می شود. برای مثال:


کنترل تشنج در کودکان : تشنج از جمله بیماری های بسیار خطرناکی است که بروز آن در سنین پایین به کودکان آسیب جدی وارد می کند. کنترل تشنج به وسیله نوروفیدبک باید حتما به دست متخصصین این کار انجام شود.


کنترل اختلالات رفتاری مخرب :  اختالالاتی مانند اختلال دوقطبی درکودکان، طیف اوتیسم، فلج مغزی، آسیب های مغزی به وجود آمده هنگام تولد و سایر مشکلاتی از این دست که تاثیر بسیار مخربی بر رفتار کودکان می گزارند. استفاده از نوروفیدبک می تواند به طرز کاملا موثری از ایجاد اختالات جدی در فرد جلوگیری کند.


مشکلات خواب : برخی از کودکان دارای انواع مشکلات خواب هستند. برای مثال تخت خواب خود را خیس می کنند، در خواب راه می روند و یا صحبت می کنند. دندان قروچه دارند. کابوس های ترسناکی می بینند و یا از تاریکی به طرز شدیدی وحشت دارند. در ادامه با مثالی در این باره این مشکل بیشتر صحبت خواهیم کرد.


اختلالات بیش فعالی و کم توجهی: یکی از کاربردهای نوروفیدبک در معالجه علائم کودکان مبتلا به بیش فعالی است. درمان نوروفیدبک با کنترل فعالیت های مغز، کمک می کند تا کودکان کنترل و تمرکز بیشتری روی اعمال و افکار خود داشته باشند.


کاربردهای نوروفیدبک تنها متخص به کودکان نیست و برای مشکلات و اختلالاتی که ممکن است برای تمام سنین رخ دهد نیز کارآمد است. شمار دیگری از کاربردهای نوروفیدبک به شرخ زیر است:


رهایی از اضطراب و استرس : ابراز نگرانی وضطراب یک پاسخ متداول در برابر استرس است. تحمل فشار و استرس زیاد موجب فرسودگی ذهنی و حتی جسمی افراد می شود. نوروفیدبک می تواند به مغز شما کمک کند تا نحوه واکنش به محرک های اضطراب آوری که تعادل جسمی و روانی شما را مختل می کند، تغییر دهد.


رهایی از افسردگی : تحقیقات جدید نشان می دهد که یکی دیگر از کاربردهای نوروفیدبک برای درمان اختلالات افسردگی است.
رهایی از میگرن : یکی از مهم ترین کاربردهای نوروفیدبک رهایی از میگرن می باشد. بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند اغلب نیازمند درمان دارویی طولانی مدتی هستند که ممکن است عوارض جانبی زیادی به همراه داشته باشد. نتایج بسیاری نشان می دهد که استفاده از نوروفیدبک می تواند نقطه امیدوار کننده ای برای رهایی از سردردهای میگرنی باشد. استفاده از نوروفیدبک به تنهایی موجب کم شدن دردهای میگرنی است و در صورتی که با مصرف دارو همراه باشد نتایج آن به موفق ترین حالت ممکن خواهد رسید.
 

رهایی از میگرن با استفاده از نوروفیدبک

 

مشکلات سو مصرف مواد مخدر و یا الکل در نوجوانان و بزرگسالان نیز از دیگر کاربردهای نوروفیدبک است. اگرچه مصرف مواد مخدر و یا الکل در ابتدا امری داوطلبانه است اما به تدریج، افراد توانایی انتخاب در این باره را از دست می دهند. زیرا اعتیاد یک بیماری مغزی است. نوروفیدبک با شکستن الگوهای شکل دهنده اعتیاد در مغز، کمک می کند تا افراد راحت تر بتوانند انواع اعتیاد خود را ترک کنند.


علاوه بر کاربردهای پزشکی، نوروفیدبک برای ایجاد آرامش عمیق و ایجاد مراقبه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال نوازنده ها و هنرمنداتی که می خواند در حوزه خود کاری عملکرد به

مدیران تجاری و ورزشکارانی که می خواند برای رسیدن به نقطه اوج عملکرد، از تمام پتانسیل ذهنی مغز خود استفاده کنند نیز برای بهبود کارآیی خود از این روش استفاده می کنند. به خاطر داشته باشید که شما در هرحالتی باشید، نوروفیدبک کمک می کند تا مغز شما به سمت داشتن الگوهای سالم تری هدایت شود.

آردینی اوخو
شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :

مشاوره کودک و نوجوان در کلینیک افق سلامت

0 گؤروش
یازار:‌

کودکی و نوجوانی 2 سن بسیار مهم در رشد فرد است. برای اینکه زندگی فرد در دوره های آتی زندگی با موفقیت و شادی همراه باشد باید فرد در این 2 دوره از برنامه و تربیت هدفمندی برخوردار باشد. برای تربیت بهتر کودک و کمک به رشد و بالندگی فردی او در آینده راهنمایی های مشاوره کودک و نوجوان بسیار موثر و حیاتی است. تربیت و شکل دهی صحیح کودکان یک هنر زندگی است که همه باید آن را بیاموزند.


روانشناسی مشاوره کودک و نوجوان بیان میدارد که در دوران نوجوانی اصول اولیه باورها و اصول زندگی فرد بر اساس شالوده روانی شکل گرفته در دوران کودکی، شروع به ایجاد شدن می کند در دوران نوجوانی سرعت یادگیری مستقیم بسیار بیشتر میشود و نوجوان بر اساس تغییرات شگرفی که در ساختار ذهنی او ایجاد میشود شروع به تکمیل کردن تربیت دوران کودکی میکند


" شخصیت ما انعکاسی از کودکی ماست ." این جمله کاملا مورد تایید روانشناسان است زیرا ما  دوره طلایی برای کودک و نوجوان در نظر می گیریم. در این دوره طلایی کودکان رشد ذهن ، روان و جسم را دارند که بیشترین تغییرات  و شکل دهی تا 7 سالگی می باشد

مشکلات رفتاری کودکان خود را جدی بگیرید. گاه برخی از رفتارها به نظر شما طبیعی به نظرم می رسد اما عدم رسیدگی به آن ها و تداومشان می تواند سبب آسیب آنها در آینده شود.
در صورتی که هر مشکل و رفتار غیر طبیعی را در مدتی طولاتی در فرزند خود مشاهده کردید بهتر است هر چه سریع تر با متخصصین کودک مشورت کنید

 

روان شناسان و مشاورین کودک و نوجوان افق سلامت ، در کنار شما هستند تا با آرامش خاطر بتوانید والدین باکفایت و تاثیرگذاری برای دلبندانتان باشید 

آردینی اوخو
شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :

گفتار درمانی در کلینیک افق سلامت

0 گؤروش
یازار:‌

شاید شما هم تا به حال افرادی را دیده باشید که برای صحبت کردن و یا برقرار ارتباطات کلامی دچار مشکل هستند. آیا این مشکلات قابل درمان هستند؟ گفتار درمانی در واقع به درک مشکلات ارتباطی و رفع مشکلاتی از این دست می‌پردازد. گفتار درمانی در کودکان و گفتار درمانی در بزرگسالان، در نهایت به فرد کمک خواهد کرد تا بتواند از روش‌های مفیدتر و کاربرد‌ی‌تری برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کند.

 

مشکلات ارتباطی و چالش‌های مربوط به گفتار در افراد مختلف متفاوت است. برای مثال برخی از افراد در طیف اختلال اوتیسم وجود دارند که قادر به صحبت کردن نیستند. درحالیکه، افرادی میز وجود دارند که هنگام صحبت با دیگران تنها در بیان برخی کلمات و یا حالت بدن و نحوه بیان خود دچار مشکل هستند. اما علائم وجود این اختلالات گفتاری چیست و کلینیک گفتار درمانی چه کمکی به گفتار درمانی کودکان و گفتار درمانی در بزرگسالان می‌کند؟ با افق سلامت همراه باشید.

 

انواع اختلالات گفتاری- زبانی که نیاز به گفتار درمانی دارند
 

گفتار درمانی در کودکان و گفتار درمانی در بزرگسالان به طور کلی به رفع اختلالات زبانی، اختلالات گفتاری و اختلالات تغذیه‌ای می‌پردازد. منظور از اختلالات گفتاری مشکلاتی است که در نحوه تلفظ درست صداها به وجود می‌آید. اختلالات زبانی ناشی از عدم توانایی فرد برای کنار هم قرار دادن کلمات و بیان منظور خود است. 

 
انواع اختلالات زبانی که توسط گفتار درمانی قابل بررسی و درمان است
 

اختلالات تولیدی و تلفظی : مشکلاتی که در بیان درست هجاها به وجود می‌آید.

اختلالات تسلط: مشکلاتی مانند لکنت زبان در این دسته قرار می‌گیرد. در این حالت جریان گفتار کودک و یا فرد بزرگسال به وسیله تکرار یک حرف و یا کلمه خاص دچار توقف می‌شود. تکرار جزئی حروف مانند "پ پ پ پسر" و یا "طووووولانی" شدن برخی از حرف‌ها و عبارت‌ها به دلیل اختلال لکنت زبان رخ می‌دهد.

اختلالات صوت: عدم توانایی فرد برای کنترل میزان صدای خود در صحبت کردن در این دسته قرار می‌گیرد.

اختلالات پذیرنده : اختلالاتی که در متوجه‌شدن زبان گفتاری وجود دارد.

اختلالات بیانی : اختلالاتی که در قرار‌دادن مناسب کلمات کنار هم وجود دارد.

 

 
گفتار درمانی در کودکان
 

اگر والدین متوجه شده باشند که کودک آن ها در بیان و تلفظ کلمات (اختلال زبانی) و با نحوه برقراری ارتباط با هم سن و سالان خود  (اختلال گفتاری) دچار مشکلاتی است، بهتر است نگرانی‌های خود را با یک کلینیک گفتار درمانی در میان بگذارند. در این صورت می‌توانند با خیالی آسوده از اقدام بعدی خود برای آغاز گفتار درمانی در کودک‌شان مطلع شوند. برای مثال، ممکن است برخی از کودکان در مهارت‌های ارتباطی مشکل داشته باشند ولی بتوانند با هم و سالان خود به سرعت دوست شوند  و با آنها ارتباط برقرار کنند.

 

در این صورت ممکن است مشاوره کلینیک گفتار درمانی به شما توصیه کند تا بیشتر "صبر کنید" و ببینید که به مرور زمان مشکل حل می‌شود یا خیر. این احتمال نیز وجود دارد که بعد از انجام مشاوره کودک  توسط یک متخصص در کلینیک گفتار درمانی، شروع گفتار درمانی کودکان به شما پیشنهاد گردد.

 

توجه به این نکتهه بسیار مهم است که بهتر است انواع اختلالات گفتاری و زبانی کودکان زود شناسایی شوند و روند گفتار درمانی آنان سریع آغاز شود. توجه به موقع به گفتاردرمانی کودکان، می‌تواند تا حد زیادی از بروز مشکلات رفتاری، مشکلات یادگیری در مدرسه (مانند خواندن و نوشتن) و مشکل برقراری ارتباطات اجتماعی در آنان جلوگیری کند.

 

گفتار درمانی در کودکان

 

در کلینیک گفتار درمانی چه روندی برای گفتار درمانی در کودکان پیش گرفته می‌شود؟
 

در کلینیک گفتار درمانی ، متخصص این کار در ابتدا طی یک مشاوره کودک تخصصی به بررسی و جمع آوری مراحل زیر می‌پردازد:

مصاحبه با والدین : هیج کس مانند والدین از مشکلات زبانی و گفتاری کودک خود آگاهی کاملی ندارد. متخصص گفتار درمانی کودک با همراهی والدین در مورد سوابق کودک در نحوه تلفظ کلمات سوالاتی خواهد پرسید.

ارزیابی مهارت‌های ارتباطی غیر کلامی

انجام برخی تست های خاص : توجه به این نکته بسیار مهم است که عامل "سن کودک" نقش بسیار مهمی در نحوه انجام تست‌های مربوط به گفتار درمانی دارد. برای مثال گفتار درمانی کودک 2 ساله در گفتار درمانی کودک 4 ساله متفاوت است. درمانگر متخصص گفتار درمانی در کودک، روش های ارزیابی خود را متناسب با سن کودک هماهنگ می‌کند.

در نهایت پس از تجزیه و تحلیل تمامی اطلاعات توسط متخصص کلینیک گفتار درمانی، برنامه گفتار درمانی کودک شما تدوین می‌شود. در این برنامه سعی می‌شود تا به طور خاص به بالابردن توانایی‌های کودک شما در زمینه‌هایی که در آن مشکل دارد پرداخته شود.

 

کلینیک گفتار درمانی

 

گفتار درمانی کودک 2 ساله  (علائم و نگرانی‌ها):
 

همان طور که به آن اشاره کردیم، عامل "سن" نقش مهمی در نحوه تنطیم برنامه گفتار درمانی در کودکان دارد. برای مثال نحوه روند گفتار درمانی کودک 2 ساله (18 ماهگی تا 24 ماهگی) را در نظر بگیرید. بیشتر کودکان (نه همه آن‌ها) می‌توانند تا 18 ماهگی حدود 20 تا 50 کلمه را بیان کنند. تا سن 2 سالگی، کودکان ترکیب بندی کلماتی که یاد گرفته اند را شروع می‌کنند.

علائم نیاز به مشاوره گفتار درمانی کودک 2 ساله  به شرح زیر است:

کودک برای ترکیب بندی کلمات بزرگتر مشکل دارد. برای مثال کلمات بزرگتری مانند "مامان بزرگ" و یا "بابا بزرگ" را نمی‌تواند بسازد.

یک کودک 2 ساله باید بتواند اشیا متحرک را (به صورت حضوری یا از روی تصاویری مانند صفحه نمایش تلوزیون) دنبال کند. همچنین کودک باید بتواند هنگامی که والدین از او سوال می‌کند به چشم، گوش یا بینی خود اشاره کند.

 در تشخیص لزوم گفتار درمانی کودک 2 ساله، توجه به این نکته مهم است که کودک بتواند دستورات مرحله‌ای ساده را بیان کند. برای مثال جملات ساده‌ای مثل "آب بده" را به کار ببرد.

کودک شما در بیان تلفظ برخی کلمات مانند : م ، و، ه، ب و پ مشکل دارد.

شما به عنوان والدین، حدود نیمی از کلمات بیان شده توسط کودک و یا درخواست‌های او را کاملا متوجه نمی‌شوید.

در صورت بروز علائم بالا در کودک خود، شاید بهتر باشد از یک کلینیک گفتار درمانی برای انجام مشاوره گفتار درمانی کودک 2 ساله راهنمایی بخواهید.

 

گفتار درمانی کودک 2 ساله

 
گفتار درمانی کودک 4  ساله  (علائم و نگرانی‌ها):
 

با افزایش سن تا حدود 4-5 سالگی، کودک کلمات بیشتری یاد می‌گیرد و به مرور زمان کلمات بیشتری را به هم متصل می‌کنند. در گفتار درمانی کودک 4  ساله، علاوه بر بررسی اختلالات زبانی، نحوه برقرای ارتباط گفتاری او با هم سن وسال های‌ خود نیز امر مهمی است.

علائم نیاز به مشاوره گفتار درمانی کودک 4 ساله  به شرح زیر است:

کودک نمی‌تواند به راحتی با دوستان خود ارتباط برقرار کند یا با آنها بازی کند.

صدای کودک شما گاهی موارد به صورت غیر عادی تغییر می‌کند و به نحوی نازک و یا کلفت می‌شود.

کودک نمی‌تواند کلمات 3-4 کلمه‌ای را به درستی کنار هم قرار دهد.

اکثر حرف‌ها را به درستی بیان نمی‌کند و برای بیان واج‌های ساده تر دچار مشکل است.

کودک نمی‌تواند مکالمات طولانی انجام دهد.

افراد جدیدی که با کودک مواجه می‌شوند، اکثر کلمات بیان شده توسط کودک و یا درخواست‌های او را متوجه نمی‌شوند.

در صورت بروز علائم بالا در کودک خود و یا داشتن نگرانی در این زمینه، می‌توانید از یک کلینیک گفتار درمانی برای انجام مشاوره گفتار درمانی کودک 4 ساله راهنمایی بخواهید.

 

گفتار درمانی کودکان در منزل :
 

انجام روند درمان در کلینیک گفتار درمانی یک راه حل بسیار مفید و موثر برای کمک به کودکانی است که نیاز به گفتار درمانی دارند. گاها استفاده مکرر از متخصصین کلینیک گفتار درمانی هزینه‌های بالایی برای خانواده‌ها دارد. در ضمن خانواده‌های هستند که در محل زندگی آنان دسترسی به کلینیک گفتار درمانی کار سختی است (خانواده‌های روستایی). در این صورت والدین ناگزیر هستند تا از روش‌های گفتار درمانی کودکان در منزل استفاده کنند. طول جلسات گفتار درمانی کودکان در منزل باید حدود 15-30 دقیقه باشد و این زمان برای کودکان به صورت کاملا سرگرم کننده سپری شود. بهتر است کودک متوجه نباشد که شما روی افزایش مهارت‌های او کار می‌کنید. او باید تصور کند که در این زمان، اوقات شاد و سرگرم‌کننده‌ای را به صورت انجام انواع بازی‌ها با والدین خود سپری می‌کند، بنابراین داشتن خلاقیت در این زمینه به والدین کمک زیادی می‌کند تا راحت‌تر بتوانند کودک را با خود همراه کنند. برخی از روش‌های گفتار درمانی کودکان در منزل به شرح زیر است:

آردینی اوخو
شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :

کلینیک روانپزشکی خوب در تهران

0 گؤروش
یازار:‌

لینیک روانپزشکی خدمات بهداشتی و رفتاری و مشاوره ای جامع برای افراد یک جامعه ( کودکان و بزرگسالان ) از جمله بستری در بیمارستان و همچنین روانپزشکی سرپایی و فوری را فراهم می آورد.

مشاوره و درمان روانپزشکی مداوم و معرفی کلینیک روانپزشکی بیماران توسط تیم چند رسانه ای روان پزشکان، روانشناسان، مدد کاران اجتماعی بالینی، پرستاران، کاردرمانی، درمانگران تفریحی، کارکنان برای طیف گسترده ای از اختلالات روانی ارائه می شود.

کلینیک همچنین خدمات مشابهی را برای جمعیت های خاص از جمله سالمندان، زنان و بیماران مبتلا به یک نوع اختلال پزشکی مشترک ارائه می دهد.

برنامه های بستری و مراکز مشاوره کلینیک روانپزشکی روانپزشکی ما بر ارزیابی و تشخیص سریع و فشرده بیمار تمرکز دارد، درمان شامل همکاری بین تیم درمانی، بیمار و خانواده بیمار است.

درمان‌ های قابل ارائه در کلینیک روانپزشکی شامل مشاوره با بیمار، دارو درمانی و روان‌ درمانی‌ ها هستند.

 

درمان های کلینیک روانپزشکی
 

ارزیابی و درمان اختلالات خوردن، اختلالات هراس و اضطراب، اختلالات شخصیتی و درمان روانی اجتماعی افسردگی یا استرس.

روانپزشکی سالمندان
ارزیابی و درمان بیماران 65 سال به بالا با علائم افسردگی، اضطراب، علائم رفتاری زوال عقل و سایر اختلالات روانپزشکی که از اثرات بیولوژیکی و روانی پیر شدن افراد است.

روان درمانی فردی
روان درمانی طولانی مدت برای بیماران مبتلا به مشکلات شخصی، تمام تشخیص ها از جمله مواردی که به دارو احتیاج دارند در نظر گرفته می شود.

زن و شوهر و خانواده
ارزیابی و درمان مشکلات رابطه، درگیری زناشویی، طلاق، ازدواج مجدد و مشکلات والدین.

عواقب مصرف داروی روانگردان
ارزیابی و معالجه بیمارانی که در اثر بیماری روانی یا آسیب پزشکی مانند سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی یا درد مزمن دچار علائم روانشناختی یا رفتاری می شوند.

اختلالات هوشیاری
مشاوره و مدیریت دارو برای بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی  و روانپزشکی.

 

عوارض احتمالی جراحی مغز و اعصاب
عوارض روانی یا رفتاری ناشی از اعمال جراحی مغز و اعصاب که به خاطر اختلالات عصبی مانند اختلالات حرکتی، صرع، ضربه مغزی یا سکته مغزی انجام می گیرد.

وسواس فکری
ارزیابی و درمان روانپزشکی برای بیماران مبتلا به تشخیص اولیه اختلال وسواس، مثل خرید اجباری و چیدن پوست و ...

افسردگی
مشاوره ثانویه و مدیریت مداوم بر داروهای تجویزی اختلالات خلقی در هر دوره از بیماری افسردگی.

سلامتی زنان
ارزیابی و درمان اختلالات روانپزشکی خاص زنان و علائم رفتاری یا روانی مربوط به افسردگی پس از زایمان، یائسگی، ناباروری و مشکلات بارداری.

اختلالات دوقطبی
مشاوره ثانویه، ارزیابی و مدیریت دارو در مورد اختلالات دوقطبی انواع I و II.

 

 

روانپزشک و تشخیص بیماری های روانپزشکی
روانپزشک پزشکی است که در سلامت روان از جمله اختلالات ناشی از مصرف مواد تخصص دارد؛ روانپزشکان برای ارزیابی هر دو جنبه روحی و جسمی مشکلات روانی صلاحیت دارند.

مردم به دلایل زیادی به دنبال کمک های روانپزشکی هستند؛ این مشکلات می تواند ناگهانی پیش بیاید، مانند حمله اضطراب، توهم های وحشتناک، افکار خودکشی یا شنیدن "صداها"، یا ممکن است طولانی مدت تر باشد، مانند احساس غم، ناامیدی  یا اضطراب که هرگز به نظر نمی رسد بلند شود یا عملکرد زندگی را دچار مشکل کند.

تشخیص بیماران
روانپزشک می تواند طیف کاملی از آزمایش های پزشکی و روانی را انجام دهند که همراه با بحث و گفتگو با بیماران، با ارائه شرح حال از وضعیت جسمی و روانی یک بیمار به او کمک کند.

در کلینیک روانپزشکی رابطه پیچیده ای که بین بیماریهای عاطفی و پزشکی دیگر و هم چنین عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی که وجود دارد توسط روانپزشک تشخیص داده می شود.

ارزیابی داده های پزشکی و روانپزشکی، برای تشخیص بیماری افراد منجر به تهیه یک برنامه درمانی موثر می گردد.

 

کلینیک روانپزشکی

 

روانپزشکان از چه درمانی استفاده می کنند؟
 

روانپزشکان بسته به نیاز هر بیمار، از انواع مختلفی از درمانها استفاده می کنند - از جمله اشکال مختلف روان درمانی، داروها، مداخلات روانی- اجتماعی و سایر روشهای درمانی.

روان درمانی که معمولا گفتار درمانی نامیده می شود، درمانی است که شامل رابطه گفتگو بین یک درمانگر و بیمار است.

می توان از آن برای درمان طیف گسترده ای از اختلالات روانی و مشکلات عاطفی استفاده کرد؛ هدف از روان درمانی از بین بردن یا کنترل علائم ناتوان کننده یا نگران کننده است تا بیمار بتواند عملکرد بهتری داشته باشد.

بسته به میزان مشکل، درمان ممکن است فقط در طول یک یا دو هفته چند جلسه طول بکشد یا ممکن است در طی یک سال از جلسات زیادی طول بکشد.

روان درمانی می تواند به صورت جداگانه و به صورت زوج، با خانواده یا گروه انجام شود.

انواع بسیاری از روان درمانی وجود دارد که به بیماران کمک می کند تا رفتارها یا الگوهای فکری خود را تغییر دهند، روان درمانی که به بیماران کمک می کند تا تأثیر روابط و تجربیات گذشته بر رفتارهای فعلی را کشف کنند و روان درمانی که مناسب برای حل سایر مشکلات به روش های خاص است، وجود دارد.

رفتار درمانی شناختی، درمانی با هدف است که بر حل مسئله متمرکز است و روانکاوی نوع فشرده روان درمانی است که نیاز به جلسات مکرر طی چند سال دارد.

 

درمان دارویی در روانپزشکی، به همان روشی که داروها برای درمان فشار خون بالا یا دیابت استفاده می شود، استفاده می شود.

پس از انجام ارزیابی های دقیق، روانپزشکان می توانند داروهایی را برای کمک به درمان اختلالات روانی تجویز کنند.

 

داروهای روانپزشکی می توانند به اصلاح عدم تعادل در شیمی مغز که تصور می شود در برخی از اختلالات روانی نقش دارند، کمک کنند.

بیماران تحت درمان با داروهای طولانی مدت برای نظارت بر اثربخشی دارو و هرگونه عوارض جانبی احتمالی، باید به طور دوره ای با روانپزشک خود ملاقات کنند.

 

 کلینیک روانپزشکی

 
انواع داروها
 

داروهای ضد افسردگی که برای درمان افسردگی، اختلال هراس، اضطراب، اختلال وسواس فکری، اختلال شخصیت مرزی و اختلالات خوردن استفاده می شود.

داروهای ضد روان پریشی که برای درمان علائم روانی (توهمات در بیداری)، اسکیزوفرنی و اختلالات دو قطبی استفاده می شود.

آرام بخش ها و ضد اضطراب ها که برای درمان اضطراب و بی خوابی استفاده می شود.

هیپنوتیزم که برای القاء و حفظ خواب استفاده می شود.

تثبیت کننده حالت که برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می شود.

روانپزشکان اغلب داروها را به همراه روان درمانی تجویز می کنند.

 

بعضی اوقات از درمان های دیگر نیز استفاده می شود؛ مثل درمان با تشنج الکتریکی که یک روش درمانی است شامل اعمال جریان الکتریکی بر روی مغز است، بیشتر در درمان افسردگی شدید استفاده می شود که به درمان های دیگر پاسخ نداده است و از نور درمانی برای درمان افسردگی فصلی استفاده می شود.

 

خدمات قابل ارائه در کلینیک های روانپزشکی
 

مراجعین به کلینیک روانپزشکی معمولا در یکی از شاخه های روانپزشکی دسته بندی شده و مورد بررسی قرار می گیرند.

روانپزشکی کودک و نوجوان: یکی از مهم ترین مراحل سنی مرحله ی بلوغ و رشد فکری و جسمی فرد است که اگر در این مرحله به کودک، توجه لازم و کافی نشود، در نهایت موجب شکل گیری نادرست شخصیت او شده و عواقب جبران ناپذیری را در پی دارد.

روانپزشکی سالمندان: سالمندی و سال خوردگی مرحله ای از زندگی است و بیماری محسوب نمی شود و دارای موارد مخصوص به خود است و این موارد و مسایل اغلب با کاهش توانایی ذهن و بدن همراه است.

روانپزشکی پزشکی قانونی (قانونی): روانپزشکی قانونی به بررسی عملکرد رفتاری فرد بر حسب ارادی یا غیر ارادی بودن اعمال در جریان اعمال خلاف قانون می ‌پردازد.

روانپزشکی اعتیاد: امکان بستری شدن و یا درمان سرپایی ترک اعتیاد توسط روانپزشک با توجه به شرایط بیمار.

آردینی اوخو
شنبه 6 مهر 1398
بؤلوملر :